Referanser

Hos oss legges listen høyt

Og det i dobbel forstand. Her er noen av arbeidene vi er aller mest fornøyd med.

Tilbygg og ombygging av Bolig Bjørnefjellet 1

Nok en gang fikk vi et oppdrag av Pernille hos SG-Arkitekter As.

Oppdraget var å bygge et tilbygg med takterrasse og nesten en total ombygging av eksisterende bolig.

Tilbygget er kledd utvendig med 19x123mm malmfuru d-fals 60 grader med jernvitrol. Kledningen er gjæret i hjørnene, men med en liten spalte hvor vi har lagt blikk bak i hjørnene. Vi valgte å gjære med en spalte fordi malmfuru er i bevegelse heletiden og gjæringen vil holde seg penere over langen med en liten spalte.

Ellers er tilbygget kledd innvendig med bjørk møbelfinerplater både på vegger og i tak og selvfølgelig uten lister. På gulvet er det lagt eikeparkett og det er brukt eik glattkant som gulvlister. Vi ble også utfordret til å bygge plassbygde møbler på dette prosjektet hvor vi laget to benker, skrivepulter, garderobeskap, kjøkkenskap og baderomsinnredning.

I eksisterende bolig har vi pusset opp alt bortsett fra et bad og et soverom. Ellers er alt kledd på nytt med gips både i tak og på vegger. Kjøkkenet er byttet ut og det er levert nytt kjøkken fra Kvik.

Gulvene i eksiterende ble værende, men det ble satt opp nye gulvlister. Mellom vegg og tak er det også her listefritt.

Ny Hytte Øketangen 165

Denne Hytten fikk vi forespørsel om direkte fra kunden.

Vi kom til ferdig støpt plate på mark med ringmur.

Hytten er reist på tradisjonell måte med noen morsomme detaljer. Utvendig er den kledd med d-fals 60 graders kledning i dimensjonen 19x148mm. Vinduene er levert av Maxbo er er fra Nordan.

Innvendig er hele hytten kledd med hvitlasert/hardvokset skyggeskrå panel. Det er brukt tradisjonelle lister rundt vinduer, på gulvet og i overgangen mellom tak og vegg.

Tilbygg Nordliveien 5

Vi fikk oppdrag gjennom Espen Handegård hos Handegård arkitektur å bygge et tilbygg sammen med eksisterende bolig.

Tilbygget er kledd utvendig med royal impregnert kledning fra Alvdal og vinduene er fra velfac levert av Konsept Fasade As.

Innvendig er det kledd med gips på alle vegger og i taket er det brukt 21x45mm Osb som spilehimling. Det er listefritt rundt vinduer og i overgangen mellom vegg og tak.

Tilbygget har også en takterrasse med sedum blomsterkasser. Det er tilgang til terrassen både fra utvendig og innvendig side.

Fagerliveien 43

Dette oppdraget fikk vi av Ole og Pernille hvor vi skulle bygge en bod med sittebenker som skulle være en del av ekisterende terrasse. Boden og benker ble kledd med cedertre.

Vi fikk også i oppdrag å bygge en levegg mot nabo som ble bygget i imp materialer og en gangbru fra kjøkkenutgang/vaskerom til uteplass som ble bygget med imp limtredragere, imp materialer og wire som rekkverk.

Etter alt vi har utført i Fagerliveien 43 så må vi si at det har vært et utrolig morsomt og spennende prosjekt.
Det er moro å se hvordan en arkitekthjerne har tenkt når man får de forskjellige tingene frem i praksis.
Nok en gang har Pernille som er arkitekt hos SG Arkitekter og som selv bor i Fagerliveien 43 gjort en fantastisk jobb.

Takk til Ole og Pernille for dette oppdraget og for alle de morsomme diskusjonene og løsningene som kommer på plass underveis.

Hytte for Hansen og Bache Søndre Sandøy

Vi fikk i oppdrag av Hansen og Bache å bygge helt ny hytte på ny tomt på Søndre Sandøy i Hvaler.

Hytten er bygget i tre forskjellige nivåer for å følge terrenget helt optimalt. Det øverste nivået består av stue og kjøkken. Det nest øverste nivået består av gang, bad, bod og hems, mens det nederste nivået består av fire soverom.

Hytten er kledd med 19x123mm kråkerøypanel som er grunnet etter ønsket farge av kunden, vinduer er fra Velfac 200i serien og noen av dørene er fra Velfc ribo serien. Taket har blitt sveiset med grå papp som tekking.

Dobbel Velux med fastfelt på Nordstrand i Oslo

Vi fikk gjennom Velux sine hjemmesider hvor vi står som montører å montere en dobbel veluxtakaltan ettersom kunden ønsket å kunne få en altan på taket fra loftstuen sin.

Ettersom taket kun hadde et fall på 33 grader og veluxtakaltan krever minimum 35 grader så valgte vi å gå for en alternativ løsning med to stk veluxvinduer som er topphengslet og to fastfelt i bunnen. Med topphengslede vinduer kan man åpne vinduene helt opp og gå ut i en åpning slik at man allikevel får en altanfølelse.

Rasmus Winderens Vei 6

Dette oppdraget fikk vi igjennom Marianne Svarstad som vi har arbeidet for i Harald Haarfagresgate 8B.

Arbeidene gikk ut på å bygge om en råloft for broren til Marianne Svarstad og hans samboer til å bli kontor og hobbyrom/lydrom.

Det ble bygget to arker med buet tak som ble beslått med sink utvendig av Selbak Blikk As, vi satt inn fire Velux takvinduer og et nytt vindu i hver av gavlveggene.

Innvendig på loftet ble gulvet revet opp og gammel leire ble sugd ut av Høytrykk og vedlikeholdservice As. Vi rettet opp gulvet, isolerte med 200mm rockwool lydplater, la nytt spongulv og ny eike parket fra Kährs. Det ble lektet ned i mellom takstoler, satt opp asfaltplater på nedlekting for å gi optimal lufting, nedlekting av selve taket og isolert med 200mm glava.

Det ble bygget nye knevegger og alle vegger og tak ble bekledd med gips og det er listefritt bortsett fra på gulvet.

Mellom kontor og hobbyrom/lydrom ble det bygget en lydvegg hvor det ble satt inn lyddør. Det ble også laget nytt trappehull til loftet og satt inn ny trapp.

Korvettveien 6, ny kledning og terrasse

Nok en gang fikk vi oppdrag i Korvettveien 6.

Denne gangen gikk oppdraget ut på å kle om huset og bygge nye terrasse, samt en bod under terrassen.

Gammel kledning, vindsperre og lekter ble fjernet og ny asfalt vindsperre med lekter og d-fals kledning gammel type ble satt opp. Den gamle terrassen ble revet og vi bygde ny med impregnert bjelkelag og rekkverk og kebony terrassegulv. I himling under terrassen over inngangsdør og garasje og over bod ble det lagt ned kassetter som ble laget av Selbak Blikk As for å slippe regn ved inngangsparti og garasje og i boden under terrassen.

Hytte på Lökholmen i Strömstad

Vi fikk i oppdrag av familien Lund å føre opp hytten deres på Lökholmen i Strömstad.

Hytten er reist som elementer som er bygd at Jatak AS/Norsk Takstol i Rygge.

Utvendig kledning er malmfuru med jernvitrol og på taket er det benders carisma takstein.

Innvendig er det isolert med 200mm i vegger og 250mm i taket, veggene er kledd med mdf skyggeskrå smartpanel, det er lagt et laminat gulv fra alloc og listverk er standard hvite slette lister.

Takterrasse St. Marie Gt. 52

Vi fikk nok en forespørsel fra St. Marie Gt. 52 om å bygge platting på deres 135m2 store takterrasse.

Det ble lagt 5cm isopor på ca c/c 600 under 48x098mm imp som ble lagt på flasken. Som terrassegulv ble det brukt 28x120mm imp terrassebord.

Gulvet ble bygget som tre separate gulv hvor bordene ligger forskjellig vei i forhold til hverandre pågrunn av å få variasjon på et så stort gulv og for at det skal være eneklere å skru opp igjen hvis det skulle skje noe. Da slipper man å skru opp alt terrassegulvet. Det ble også laget to luker til hvert sitt sluk slik at dette kan renses med jevne mellomrom.

Rundt luftehatt til kloakken ble det lagget en kasse som er tenkt å bruke som et bord bare ved å legge en plate på toppen.

Oppussing av bygård i St. Marie Gt. 52

Vi ble forespurt av Tune Regnskaps Consult As og Njål og Kate Grønnevik om å være med på en anbudsrunde i forbindelse med at de ønsket å pusse opp deres bygård i St. Marie Gt i Sarpsborg hvor vi vant anbudsrunden.

Prosjektet gikk ut på å pusse opp bygården som består av kontordel i 1. etg og bolig i 2. og 3. etg.

Bygget er pusset opp etter tegninger tegnet av Arne Bergdal hos BAS Arkitekter As hvor vi rettet opp og lektet ut, etterisolerte og satt på ny vindsperre av gu-gips på hele bygget. Store deler av bygget ble pusset med Sto puss av Lars AArum As mens enkelte partier ble kledd med Ivarsson fibersementplater med atrazit grå farge og utbygget i bakgården ble kledd med cedertrekledning med spesialbestilt profil.

Taket i bakgården ble trukket ut likt så det ble som hovedtaket og hele taket ble lagt om med Zanda Minster takstein, nye beslag, snøfangere og pipebeslag.

Ny hytte for Kolle/Gjærevoll på Engelsvikenøya

Vi ble forespurt av SG Arkitekter om å være med på en anbudsrunde om å bygge en nye hytte for Kolle/Gjærevoll på Engelsvikenøya i Fredrikstad som vi vant.

Hytten er bygget etter tegninger og detaljer tegnet av Pernille hos SG Arkitekter i Fredrikstad

Materialer som er brukt på hytten er blant annet sinktekking på taket, Velfac vinduer, foldedør fra Elgsem og utgangsdør fra Tun. Det er brukt en stående 5″ skyggerett kledning på selve hytten og en liggende 5″ d-fals kledning på boden. Boddøren er bygget og tilpasset på plassen. Alle dør- og vindusbeslag er også sink.

Når det gjelder de tre stoplene som holder tak over terrasse så skal de ikke være der. Vi venter på at peis skal bli støpt av murer for så å kle taket under også skal taket henge i tre wire.