Referanser

Hos oss legges listen høyt

Og det i dobbel forstand. Her er noen av arbeidene vi er aller mest fornøyd med.

Fagerliveien 43

Dette oppdraget fikk vi av Ole og Pernille hvor vi skulle bygge en bod med sittebenker som skulle være en del av ekisterende terrasse. Boden og benker ble kledd med cedertre.

Vi fikk også i oppdrag å bygge en levegg mot nabo som ble bygget i imp materialer og en gangbru fra kjøkkenutgang/vaskerom til uteplass som ble bygget med imp limtredragere, imp materialer og wire som rekkverk.

Etter alt vi har utført i Fagerliveien 43 så må vi si at det har vært et utrolig morsomt og spennende prosjekt.
Det er moro å se hvordan en arkitekthjerne har tenkt når man får de forskjellige tingene frem i praksis.
Nok en gang har Pernille som er arkitekt hos SG Arkitekter og som selv bor i Fagerliveien 43 gjort en fantastisk jobb.

Takk til Ole og Pernille for dette oppdraget og for alle de morsomme diskusjonene og løsningene som kommer på plass underveis.

Hytte for Hansen og Bache Søndre Sandøy

Vi fikk i oppdrag av Hansen og Bache å bygge helt ny hytte på ny tomt på Søndre Sandøy i Hvaler.

Hytten er bygget i tre forskjellige nivåer for å følge terrenget helt optimalt. Det øverste nivået består av stue og kjøkken. Det nest øverste nivået består av gang, bad, bod og hems, mens det nederste nivået består av fire soverom.

Hytten er kledd med 19x123mm kråkerøypanel som er grunnet etter ønsket farge av kunden, vinduer er fra Velfac 200i serien og noen av dørene er fra Velfc ribo serien. Taket har blitt sveiset med grå papp som tekking.

Dobbel Velux med fastfelt på Nordstrand i Oslo

Vi fikk gjennom Velux sine hjemmesider hvor vi står som montører å montere en dobbel veluxtakaltan ettersom kunden ønsket å kunne få en altan på taket fra loftstuen sin.

Ettersom taket kun hadde et fall på 33 grader og veluxtakaltan krever minimum 35 grader så valgte vi å gå for en alternativ løsning med to stk veluxvinduer som er topphengslet og to fastfelt i bunnen. Med topphengslede vinduer kan man åpne vinduene helt opp og gå ut i en åpning slik at man allikevel får en altanfølelse.

Rasmus Winderens Vei 6

Dette oppdraget fikk vi igjennom Marianne Svarstad som vi har arbeidet for i Harald Haarfagresgate 8B.

Arbeidene gikk ut på å bygge om en råloft for broren til Marianne Svarstad og hans samboer til å bli kontor og hobbyrom/lydrom.

Det ble bygget to arker med buet tak som ble beslått med sink utvendig av Selbak Blikk As, vi satt inn fire Velux takvinduer og et nytt vindu i hver av gavlveggene.

Innvendig på loftet ble gulvet revet opp og gammel leire ble sugd ut av Høytrykk og vedlikeholdservice As. Vi rettet opp gulvet, isolerte med 200mm rockwool lydplater, la nytt spongulv og ny eike parket fra Kährs. Det ble lektet ned i mellom takstoler, satt opp asfaltplater på nedlekting for å gi optimal lufting, nedlekting av selve taket og isolert med 200mm glava.

Det ble bygget nye knevegger og alle vegger og tak ble bekledd med gips og det er listefritt bortsett fra på gulvet.

Mellom kontor og hobbyrom/lydrom ble det bygget en lydvegg hvor det ble satt inn lyddør. Det ble også laget nytt trappehull til loftet og satt inn ny trapp.

Korvettveien 6, ny kledning og terrasse

Nok en gang fikk vi oppdrag i Korvettveien 6.

Denne gangen gikk oppdraget ut på å kle om huset og bygge nye terrasse, samt en bod under terrassen.

Gammel kledning, vindsperre og lekter ble fjernet og ny asfalt vindsperre med lekter og d-fals kledning gammel type ble satt opp. Den gamle terrassen ble revet og vi bygde ny med impregnert bjelkelag og rekkverk og kebony terrassegulv. I himling under terrassen over inngangsdør og garasje og over bod ble det lagt ned kassetter som ble laget av Selbak Blikk As for å slippe regn ved inngangsparti og garasje og i boden under terrassen.

Hytte på Lökholmen i Strömstad

Vi fikk i oppdrag av familien Lund å føre opp hytten deres på Lökholmen i Strömstad.

Hytten er reist som elementer som er bygd at Jatak AS/Norsk Takstol i Rygge.

Utvendig kledning er malmfuru med jernvitrol og på taket er det benders carisma takstein.

Innvendig er det isolert med 200mm i vegger og 250mm i taket, veggene er kledd med mdf skyggeskrå smartpanel, det er lagt et laminat gulv fra alloc og listverk er standard hvite slette lister.

Takterrasse St. Marie Gt. 52

Vi fikk nok en forespørsel fra St. Marie Gt. 52 om å bygge platting på deres 135m2 store takterrasse.

Det ble lagt 5cm isopor på ca c/c 600 under 48x098mm imp som ble lagt på flasken. Som terrassegulv ble det brukt 28x120mm imp terrassebord.

Gulvet ble bygget som tre separate gulv hvor bordene ligger forskjellig vei i forhold til hverandre pågrunn av å få variasjon på et så stort gulv og for at det skal være eneklere å skru opp igjen hvis det skulle skje noe. Da slipper man å skru opp alt terrassegulvet. Det ble også laget to luker til hvert sitt sluk slik at dette kan renses med jevne mellomrom.

Rundt luftehatt til kloakken ble det lagget en kasse som er tenkt å bruke som et bord bare ved å legge en plate på toppen.

Oppussing av bygård i St. Marie Gt. 52

Vi ble forespurt av Tune Regnskaps Consult As og Njål og Kate Grønnevik om å være med på en anbudsrunde i forbindelse med at de ønsket å pusse opp deres bygård i St. Marie Gt i Sarpsborg hvor vi vant anbudsrunden.

Prosjektet gikk ut på å pusse opp bygården som består av kontordel i 1. etg og bolig i 2. og 3. etg.

Bygget er pusset opp etter tegninger tegnet av Arne Bergdal hos BAS Arkitekter As hvor vi rettet opp og lektet ut, etterisolerte og satt på ny vindsperre av gu-gips på hele bygget. Store deler av bygget ble pusset med Sto puss av Lars AArum As mens enkelte partier ble kledd med Ivarsson fibersementplater med atrazit grå farge og utbygget i bakgården ble kledd med cedertrekledning med spesialbestilt profil.

Taket i bakgården ble trukket ut likt så det ble som hovedtaket og hele taket ble lagt om med Zanda Minster takstein, nye beslag, snøfangere og pipebeslag.

Ny hytte for Kolle/Gjærevoll på Engelsvikenøya

Vi ble forespurt av SG Arkitekter om å være med på en anbudsrunde om å bygge en nye hytte for Kolle/Gjærevoll på Engelsvikenøya i Fredrikstad som vi vant.

Hytten er bygget etter tegninger og detaljer tegnet av Pernille hos SG Arkitekter i Fredrikstad

Materialer som er brukt på hytten er blant annet sinktekking på taket, Velfac vinduer, foldedør fra Elgsem og utgangsdør fra Tun. Det er brukt en stående 5″ skyggerett kledning på selve hytten og en liggende 5″ d-fals kledning på boden. Boddøren er bygget og tilpasset på plassen. Alle dør- og vindusbeslag er også sink.

Når det gjelder de tre stoplene som holder tak over terrasse så skal de ikke være der. Vi venter på at peis skal bli støpt av murer for så å kle taket under også skal taket henge i tre wire.

Tilbakeføring av bolig på Holmen i Fredrikstad

Oppgaven gikk ut på å rive kledning og vindtetting som var på huset, fore ut veggene med 48x048mm lekter for å etterisolere med 5cm, sette på ny vindtetting av asfalt vindtette plater, lekte ut for nye kledning, sette opp ny kledning med nytt belte oppe på veggene og nytt belte i bunnen av kledningen og endre nesten alle vindushull for å kunne sette inn samme størrelse på vinduene som var orginalt og deretter sette inn nye vinduer fra Frekhaug med ny profilert belistning utvendig og nye foringer og lister innvendig.

Vi har også stått for pussingen av murdelen i bakgården hvor vi har engasjert et murerfirma. Murdelen ble også etterisolert med 5cm, pusset med grunnpuss og sluttpuss.

Støygjerde Falcheveien Brl.

Vi fikk i oppdrag å bygge nytt støygjerde langs jernbanen for Falcheveien borettslag. Det ble gravet hull på 1,5m i samarbeid med Onsøy Maskindrift AS. Det ble satt 98x098mm klasse A impregnerte stolper i hullene og det ble tilbakefyllt med pukk og en del av massene som ble gravet opp. Mellom stolpene ble det satt inn tre vannrette spikerslag av 48x098mm impregnerte materialer som ble festet på baksiden av gjerde med stålbånd. Gjerdet bled bekledd med påligger/underligger kledning av 19x148mm impregnerte materialer og toppbord av 36x198mm impregnerte materialer. Gjerdet ble bygget 1,8m høyt og var nesten 200m langt.

Oppussing og utvidelse av stue Opstadveien 81

BYGG 1-2 TRE AS fikk vinteren 2012/2013 i oppdrag å pusse opp stue og utvide stue ut i det som da var en carport. Det ble satt opp mdf skyggeskrå skagenfargede plater på vegg, hvitmalt mdf panel i taket og nye tak- og gulvlister. Alle vinduer, terrassedør og utgangsdør ble skiftet ut og det ble satt inn vinduer i utvidet stue. Alle vinduer og dører fikk også nye karmlister. Mellom gammel stue og ny utvidet stue ble det satt opp en delevegg med en dofløyet glassdør for å dele av de to stuene.

De fikk også skiftet ut alle stikkkontakter og brytere og det ble satt opp masse spotter i taket. Arbeidet ble utført av KAHN ELEKTRO AS

Hyller BAS Arkitekter AS (Fra platehaug til kontorlandskap)

BYGG 1-2 TRE AS fikk i oppdrag å lage hyller for kontorlandskapet til BAS Arkitekter. Hyllene ble tegnet og bygget etter mål, der det var tatt hensyn til at permer og mapper skulle få plass. Det ble bygget seks hyller totalt, alle med forskjellige lengder og mål. Hyllene ble utferdiget i en 22mm kryssfiner som heter Poppel, mens det på toppen ble lagt en annen type kryssfinerplate, spesialbestilt fra Sørlie Innredninger etter mål.

K. G. Meldahlsvei 6, Kråkerøy

BYGG 1-2 TRE AS fikk i oppdrag å kle om en langvegg med påligger/underliger kledning, sette inn terrasse skyvedør og et vindu, samt å bygge terrasse med bjelkelag og terrassebord i kebony.
Det ble laget en ramme rundt hele terrassen av to bord som ble gjæret i 45 grader i hjørnene, det ble laget en egen ramme rundt boblebadet av to bord som ble gjæret i 45 grader i hjørnene og det ble bygget en trapp hvor hvert trinn fikk en ramme rundt seg av et bord som også ble gjæret i 45 grader i hjørnene rundt et helt bord.

Boder Skårsetlia Lillehammer

Vi fikk i oppdrag å lage boder for noen av beboerne i Kvernshusvegen, som er en del av borettslagene som ligger på Skårsetlia på Lillehammer. Prosjektet omfattet to låsbare boder, og disse ble oppført med impregnert tømmer, deretter bekledd med vanlig tømmermannskledning. På taket ble det brukt selvbyggerpapp. Arbeidet tok oss fire dager å fullføre og bodene sto klare til bruk 01.06.2010.

Bad Skiveien 13

BYGG 1-2 TRE AS fikk i oppdrag av familien Hovda i Fredrikstad å pusse opp badet deres. Badet fikk nytt gulv med varmekabel, fliser og sokkelflis. På veggene ble det brukt Alloc-veggplater som ser ut som fliser og det ble bygget en kasse for vegghengt toalett.

Terrasse Glennetangen Camping

BYGG 1-2 TRE AS fikk i oppdrag å bygge og utvide en terrasse utenfor en hytte på Glennetangen camping i Skiptvet. Arbeidet gikk ut på å støpe fire søyler til en drager som skulle bære en forlengelse av bjelkelaget. Når bjelkelaget stod ferdig ble det satt opp rekkverkstolper, lagt terrassegulv, satt inn spikerslag mellom rekkverkstolpene, satt på sprett/kledning og toppbord/håndløper. Terrassen ble utført i impregnerte materialer.

Korvettveien 6, omlegging av tak

BYGG 1-2 TRE AS fikk i oppdrag å legge om taket i Korvettveien 6. Taket hadde opprinnelig takshingel med underlagspapp som vi fjernet for så å bygge opp igjen. Det gikk ut på å legge ny underlagspapp, nye sløyfer, lekter og Decra takplater og mønepanner som ser ut som takstein. Vi byttet også ut vindskier, takrenner med nedløp og det ble satt opp nye stigetrinn til feier.

Korvettveien 6, oppussing av stue

Vi fikk et nytt oppdrag i Korvettveien 6. Det gikk ut på å pusse opp stuen hvor vi byttet ut alle innerdørene, satt opp skyggeskrå eggehvite mdf-panelplater på veggene, byttet ut alle taklister, gulvlister og foringer og karmlister.

Vi har også, sist vinter etterisolert loftet på den samme adressen.

Harald Haarfagresgate 8B

BYGG 1-2 TRE AS fikk sommeren 2012 i oppdrag å bygge nytt gjerde rundt hele tomten i Harald Haarfagresgate 8B med tre nye porter og eget søppekassestativ ved trappen opp til inngangsparti. Vi kledde om garasjen og laget rekkverk i trappen opp til toppetasjen.

Gjerdet ble bygget på søylene som det gamle gjerde stod på, men med nye spikerslag 48x068mm og sprett/kledning 19x098mm. Alt i impregnert. Garasjen ble kledd med sveitserkledning, det ble satt inn nytt vindu som ble belistet og fikk nytt vannbrett. Det ble belistet rundt garasjeporten og det ble satt opp hjørnekasser.

Rekkverket vi bygget i trappen opp til toppetasjen ble bygget med 27x27mm glattkant og 21x45mm glattkant som håndlist. Det ble også satt opp rundstokk som man kunne holde seg i på mottsatt side.